neděle 31. března 2013

Hostitel

Všichni už asi víte, že film Hostitel již zavítal do našich kin. Knížní předlohou byla stejnojmená kniha od autorky Twilight ságy - Stephenie Meyer.

A já jsem měla tu čest si na to zajít taky.

Ne vážně - fakt se mi to líbilo a myslim, že to docela dost dobře vystihli. Většina momentů co byla v knize byla i tam.
K hercům se nebudu vyjadřovat všichni byli úžasní. Saoirse je moje oblíbená herečka a Max Irons byl perfektní .. ♥
100%

Samozřejmě jsme se vyfotily ještě před kinem s plakátem Hostitele, které jsou skoro všude. 


Foukal strašný vítr proto mám to obličení tak rozlítané .. :D

PS: Klekl mi notebook - už zase takže píšu se super rychlého sestřina počítače. Doufám, že se opraví brzy jinak to nepřežiju. Pro jistotu za něj budu držet minutu ticha :D


středa 27. března 2013


 Včera jsem dočetla jedničku a moc se mi to líbilo, takže si ráda přečtu i dvojku :D

středa 20. března 2013

Waiting on Wednesday





Před několika měsíci Anna Korlovová ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela, ale lovec duchů Cas Lowood se přes to nedokáže přenést.
Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít – a ne aby chodil po světě napůl mrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval.
Vidí teď Annu všude – někdy v nočních můrách, a někdy dokonce za bílého dne. Něco s ní ale není v pořádku a nejsou to jenom sny. Někdo Annu mučí a pokaždé, když se mu zjeví, je trýzněna novým a ještě krutějším způsobem.
Cas netuší, co se s Annou stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že si nezaslouží, co se jí tam děje. Anna mu nejednou zachránila život a je načase jí oplatit laskavost.


Už 15. 5! Neskutečně se těším jednička byla totiž perfektní!

úterý 19. března 2013

Porovnávání obálek ~ 2

POROVNÁVÁNÍ OBÁLEK
 
Už dlouho tu žádné porovnávání obálek nebylo a tak by bylo podle mě fajn, kdyby se tu zase něco takového objevilo.
Tentokrát s Vampýrskou akademií.

Originál
File:VAb lg.jpg
 
Originální americká obálka, která je docela hezká - líbí se mi, že se drží hesla méně je více. Spousty zemí originál trochu obšlehlo, ale kvalitám originálu se nedostávají.
 
Česká republika
File:B225d1d3c2 65868213 o2.jpg
 
Naše obálka, je jedna z těch co jsou obšlehnuty z originálu. Holka je uplně stejná, jen jí byl dodělán trup a celá obálka je laděná narozdíl od originálu do červena. Na tuhle obálku si musíte prostě zvyknout.
 
Brazílie
File:VApor sm.jpg
 
Vždycky jsme měla ráda černou - ale tohle je černé nějak moc. Nehledě na to, že se Brazilci řídili heslem - méně je více (jako u originálu). Brazilcum to ale moc nevyšlo nehledě na to, že to okno je docela mimo.
 
Bulharsko
File:VA bul.jpg
 
Co si budeme nalhávat - Bulharsku se to maličko nepovedlo. Ten obrázek dole - dobrý, ale dívčina nahoře, jak je v té "modré mlze", vypadá prostě divně, a .. jsem to jen já nebo se hrbí?
 
Holandsko
File:VA nl.jpg
 
Tahle obálka je vážně hrozně hezká - žádné nevtíravé barvy a tak ... Jenom trochu nechápu ty motýlky. ...
 
Řecko
File:VA gre.jpg
 
Řecká obálka je zase lehce inspirovaná originálem - ale vypadá to hezky!Jenom bych na tu obálku vůbec nedávala tu modelku - ne že by byla ošklivá, ale trochu to kazí. Bylo by hezké kdyby tak nebyla žádné obličeje a obálky by jenom byla laděny do nějakých barev. ..
 
Portugalsko
File:VA por.jpg
 
Trochu to na mě působí takovým nedočesaným dojmem. Jakoby někdo prostě vyšel ven a náhodně něco nafotil a pak tom splácal dohromady - vypadá to trochu jako nějaký fanposter. Možná bych vymazala tu budovu a nechala jen ten měsíc ...
 
Slovinsko
File:VA-slo sm.jpg
 
Zdá se mi to nebo je to vážně tak strašně podobné Škole noci? Myslím originálu, nějaký třetí díl asi ..
Obálka sama není až tak špatná jenom hodně obšlehlá jelikož mám pocit, že jsem ji neviděla jen u školy noci ..
 
Turecko
File:VAtur sm.jpg
 
Nechci být zlá, ale toto je děs. Žádný z modelů na coveru není hezký - chlapec vypadá jako by nestíhal na toaletu a dívčina vypadá jakoby dostala facku z každé strany.
 
To by bylo asi všechno - obálek bylo sice víc, ale všechno tu být nemůže. Zase příště.
 
Vítězí Holandská. :D
 
 
 

středa 13. března 2013

Divergent and Delirium ~ Film News

Včera byli zveřejněni další 3 lidé, kteří byli obsazení do filmové podoby knihy Divergence od Veronicy Rothové a také už máme Alexe do Deliria - ze, kterého bude seriál.

Ansel Elgort as Caleb Prior


Já jsem Caleba nikdy nějak detailně nepředstavovala - jenom tak zběžně, lae jestli má někdo být Caleb, je tenhle herec dobrou volbou.

Maggie Q as Tori


Tori podle knihy má být trošku starší - s vlasy protkanými šedí a to téhle herečce tak nějak chybí. Ale zase na druhou stranu - podívejte se na tu fotku. Vypadá tak .. Neohroženě. 
Proto jsem s ní spokojená.

Zoe Kravitz as Christina 


Christina má mít podle knihy - krátké vlasy a karamelovou pleť. To bylo splněno a já jsem spokojená. 
------------------------------------------------------------------------------------------------

Daren Kagasoff as Alex 


Já pořád nevím. On není špatný, ale jak si patlá na hlavu ten gel a tak si je češe ... 
Ale maskéři dokážou zázraky :)






Waiting on Wednesday


Pořádá Should be reading.

 Závěrečný díl trilogie Les rukou a zubů a Vlny zmítané smrtí
Rozpadající se mrakodrapy Temného Města jsou jedním z mála útočišť živých lidí ve světě plném oživlých mrtvých. A budoucnost se zdá být ještě pochmurnější než přítomnost… Poslední bašta civilizace se hroutí a zároveň s ní se hroutí i Anniny
dosavadní jistoty. Na pozadí umírajícího světa prožívá lásku, zklamání a sžíravé vnitřní konflikty. Shledává se se svou dlouho ztracenou sestrou, s přítelem, kterého milovala, ale který se změnil, a také se záhadným mladíkem, jehož výjimečnost je darem i prokletím zároveň. Anna by chtěla žít, ale zatím se jí daří stěží přežívat. Podaří se jí najít samu sebe i bezpečné místo, kde by mohla naplnit své sny?

Tuhle sérii mám hodně ráda a na tenhle závěrečný díl jsem čekala docela dlouho. Jen si budu muset koupit ještě 2. díly, který jsem četla jen z knihovny, protože bych sérii měla ráda kompletní. ...

středa 6. března 2013

Waiting for Wednesday


 Na tuhle knížku jsem hrozně zvědavá. Dost lidí jí chválilo a taky jsem slyšel, že je podobná Nástrojům smrti takže pro mě jednoznačně důvod si jí někdy tenhle měsíc pořídit. 

Kliknutím na obálku se dostanete na anotaci.

neděle 3. března 2013

Recenze: Čarodějnice z Hex Hall





Díl: První
Série: Hex Hall
Autor/ka: Rachel Hawkins
Počet stran: 225
Nakladatelství: Knížní klub

Na tuhle knihu jsem se chystala strašně dlouho a jsem ráda, že jsem se k ní konečně dostala. Nejdřív jsem si říkala - Bože další nadpřirozené potvory strčené na internát, jenže tahle knížka má velké plus - sympatickou hlavní hrdinku, kterou třeba taková Škola Noci nemá.
Hex Hall je 16ti leté Sophie Mercerové, která je čarodějka, jejíž čarování většinou končí katastrofálně. Po posledním nepovedeném kouzlu lásky, je trest jasný a Sophie míří na příkaz svého otce (ačkoliv ho nikdy v životě neviděla) na Hecate Hall, což je jakási škola/polepšovna pro pro čarodějky, víly, vlkodlaky atp.
Ovšem ani příjezd se neobejde bez maličkých katastrůfek. Zautočí na ní vlkodlak, znepřátelí si trojici čarodějek a podaří se jí dokonce pololetí schytat trest společně s Archerem Crossem.

Archer Cross je arogantní, sarkastický, ale hlavně - éé... neuvěřitelně atraktivní .. Taky jste tu pohádku už někde slyšeli/viděli, že jo? :D Ale stejně je to fajn knížní hrdina :D

Celé to skončilo dost otevřeně a tak se v nejbližší době hodlám porozhlédnout po Démonovi z Hex Hall.

Celkově se mi kniha docela dost líbila - byla vtipná, rychle ubíhala a navnadila mě na pokračování. Přece jen jí, ale něco chybělo tak nemůžu dát plný počet.

nakládání

A moje rada zní: jestli nevíte do čeho jít. Jděte do Hex Hall. :)